Tags

, , , , , ,

Förra helgen fick vi massor med snö. Över 2 dec här nere och lyckan var total för oss. Loui som aldrig tidigare sett snö var extra glad på sina promenader och älskade leken ”Fånga snöboll” fast han nog inte riktigt förstod var snöbollen tog vägen när den var kastad 🙂

I helgen går vi in i advent och en riktig mysig tid börjar. Nedräkningen till julen. Det är nog den bästa tiden tycker jag i december och i år ska vi försöka att verkligen ta tillvara på den och inte jobba in i kaklet för att sedan sätta sig i en fåtölj och vara helt slut. Det är inte helt lätt som ni känner till då mycket ska vara klart innan just årskiftet men att plocka bort saker och planera brukar vara en bra filosofi. Dessutom säger jag som så många år tidigare: Dra ner på alla ”måste” och plocka fram de bitarna du tycker bäst om med julen och lägg din tid där istället.

Matlagningen i december brukar vara lite si och så helt ärligt då det är så mycket annat som ska bakas och lagas denna månad. Det är helt ok och enklare rätter är en bra paroll denna månad för att orka och hinna med allt. Jag fortsätter därför på spåret bra, billig och nyttig mat ett inlägg till. Något som vi just nu snöat in oss på är rödbetsbiffar. Så otroligt gott, enkelt och nyttigt! Så här gör du dem:

Rödbetsbiffar 4 pers

Gör så här:

500 gram rödbetor (färska)

2 ägg

1-2 gula lökar

1 msk ströbröd

1/2- 1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Timjan eller någon annan örtkrydda du gillar

Gör så här

Skala rödbetorna

Riv dem sedan på ett rivjärn (obs förbered dig på rödbetsfärg på händerna)

Skala och hacka löken

Blanda rödbetorna och löken med ströbröd, ägg och kryddorna

Forma till bollar som du lägger på en tallrik/skärbräda

Stek i smör i stekpannan ca 2-3 min på varje sida

Lägg upp och servera med en klick yoghurt eller créme fraîche , kokt potatis och en sallad.

Lycka till med rödbetsbiffarna i vintervädret och ha en fin första advent!