DenNaturligaMaten, Odling, Soppor, Vilt

Ett lass med grönkål, flis och skogslök

Glad Vår! Så känns det verkligen idag, här är det varmt och skönt och solen har letat sig fram efter några gråmulna dagar.

Jag är tillbaka igen här efter en minst sagt märklig mars. Ibland drar livet helt enkelt i handbromsen och då är det bara att växla ner ett tag. Nu är det sådant väder att man i stort sätt vill vara ute hela dagarna men solen är stark så det är ändå rätt gott att gå in emellanåt o vila.

Vi är igång med vårträdgårdsarbetet och just nu gör vi förarbetet som jag uppriktigt sagt ska säga är otroligt tråkigt MEN det kommer bli så bra om vi bara kämpar på. Vi har lastat oräkneliga skottkärror med flis som vi fick av våra snälla grannar och nu är nästa steg att fylla lådorna med jord för att sedan plantera ut. Skottkärra för skottkärra, inget annat gym behövs här just nu.

Det jag också passade på att göra var att skörda den sista grönkålen vi hade i landet innan vi började bygga bäddarna. Det blev så otroligt mycket grönkål (!). Jag trodde vi hade lite grann kvar men när jag hade skördat allt så var skottkärran återigen fylld fast denna gång med grönkål. Soppa, paj, sallader ja vi har ätit en del av den varan det sista. Lyx!

Sedan tipsade mig grannen här om dagen om all härlig skogslök som växer runt knuten! Det har jag aldrig plockat innan och det smakar precis som gräslök. Så otroligt gott att ha på mackan eller i fisksoppan. Häftigt att lära sig något nytt som växer så nära!

Dags att jobba vidare med trädgården eller plocka in några nässlor eller kirskål som också börjar titta fram nu.

Ha en fin kväll!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *