DenNaturligaMaten, Fika, Glass

Utomhusväder, maränger och skidåkning

Det är vinter och regnet står som spön i backen. Tur då att vi för några veckor sedan fick uppleva riktig vinter i Branäs!

Vi försöker göra minst en vinterresa per år för att få uppleva ”riktig” vinter med snö och ibland om man har tur även lite sol. De resorna är några av de bästa tycker jag. Det ger en sådan energi och det är så härligt att få vara ute och röra på sig dessutom. Det här med 3 plusgrader och regn under vintermånaderna är verkligen inte min melodi. Det har jag insett efter snart tre år här i södern. Men man får vända på det som en kollega sa till mig: ”Regn och tre plusgrader är perfekt jobbväder. Då får man så mycket gjort för man lockas inte av att gå ut.” Så sant så sant.

Däremot försöker jag ändå inspirera till att gå ut varje dag för att ta ett break mellan alla telefonsamtal och mail och få frisk luft och ny energi. Jag är så glad för min nya kollega Loui, för han gör att jag verkligen måste ta mig ut oavsett väder. Idag i regnet och blåsten var även han en smula tveksam men ut kom vi tillslut och nu har han somnat här på mattan bredvid mig och torkar långsamt upp igen.

Något som också är trevligt att göra när det regnar ute är maränger. Det är så enkelt och blir så mycket godare än dem du köper. Så här gör du:

Maränger ca 30 st

Ingredienser

2 dl strösocker

2 krm ättiksprit

4 äggvitor

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 100 grader
  2. Vispa sedan helst med elvisp (det går fortast) vitorna till ett hårt skum. Du kan testa att vända bunken upp o ner utan att något ramlar ut, då är de klara 🙂
  3. Tillsätt ättika och socker och fortsätt vispa
  4. Ta en spritser och klicka ut ca 30 maränger som du sedan gräddar i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna stå kvar ca en timme till i ugnen.
  5. Tag fram och servera, gärna till marängsswiss som vi gjorde här hemma.

Lycka till och ha en fortsatt fin februari så hoppas vi att det kommer en omgång snö till innan det är dags för våren att göra entré.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *