Mat och miljö

God Jul med Secret Santa

Idag börjar julen.

Idag ska den traditionsenliga skinkmackan (av skinkan vi har köpt på Ebbarps Norrgård) avnjutas med ett glas must.

Idag ska det drickas varm glögg och tittas på granen som står så grön och grann i stugan.

Idag ska det spelas julmusik och tittas på det näst sista avsnittet av julkalendern.

Idag ska det sista julgodiset kokas.

Allt detta och lite till kommer hända idag och i och med det så startar julen men innan jag väljer att checka ut och ta en dryg veckas julledigt så vill jag berätta en fin historia.

Det finns en organisation som heter Secret Santa här i Jönköping. De har funnits i tre år och drivs av ett par eldsjälar som vill ge och göra skillnad för dem som inte har det jag nämnt ovan. De vill hjälpa familjer som har det tufft ekonomiskt att kunna fira en fin jul. Detta gör de genom att ta hjälp av andra och dessutom lägger de ner ett otroligt arbete själva. I år var vi där och gav två presentkort på mat till två olika familjer samt en julklapp i form av en leksak.

Det fina med allt detta är att familjerna som får dessa klappar inte vet vem de fått klapparna ifrån. Dessutom väljer paret som driver denna organisation att inte synas på bild eftersom de vill vara hemliga för barnen. De vill helt enkelt vara Secret Santa, en snäll tomte som arrangerar och ger till dem som behöver det mest.

I lördags när vi var på Tändsticksområdet där själva klapplämnandet skedde blev jag alldeles varm i hjärtat. Det kom många människor med klappar i händer och det var verkligen en känsla av tomteverkstad i en av fabrikslokalerna. Secret Santa berättade att detta intiativ vuxit och att de gått från att hjälpa 21 familjer när det startade till att nu hjälpa 80 familjer och därmed nå ut till ca 240 barn.

Julen handlar mest om att ge och denna organisation och alla vi människor som vill hjälpa till visar att det finns mycket godhet runt omkring oss.

Jag önskar dig en Riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År med några bilder från Secret Santas tomteverkstad. Också hoppas jag så klart att du får äta mycket god lokalproducerad mat i helgerna.

God Jul!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *