Tags

, , , , , , , ,

Hej där!

6:de december och ute snöar det som bara den men det är plus grader så tyvärr lägger snön sig inte. Vi bor så otroligt fint nära havet och naturen men oj vad jag saknar snön så här års, det är bara att erkänna. För någon vecka sedan hade vi mycket snö som låg som ett fint täcke och barnen kunde åka pulka och snowracer. När det kommer snö i skärgården så blir det helt otroligt vackert det ska sägas och jag hoppas att vi får vår beskärda del av vintern tids nog.

Om man ska vända på steken så innebär det att vi behöver inte hetsa upp med alla våra grödor från landet även om det börjar bli hög tid att ta in det mesta förutom grönkålen som gott o väl kan stå ett tag till. Svartkålen har faktiskt klarat sig bra den här hösten även om det kom en köldknäpp för några veckor sedan. Potatisen vi slet med i somras har nu försörjt oss ett drygt halvår och än finns det mer i landet. Det är en sådan häftig känsla att fortfarande kunna gå ut i landet och plocka in potatisen till middagen. Min käre kollega Loui som nu hängt med mig i ur och skur i två månader tycker också det är väldigt roligt att gräva upp potatis men får mest stå utanför och vänta då det blir lite väl bra när han ger sig på landet. Tänk att han har varit hos oss i två månader nu! En del nya gråa hår har vi fått, inneskor uppätna men vi har också fått mycket energi av denna kompis (på bild i snön för några veckor sedan nedan). Det är så mysigt med en hundkollega kan jag säga!

Vi försöker införa mer vegetarisk mat härhemma som ni säkert känner till och häromdagen testade vi att göra Falafel på gula ärtor. Något som Portionen under tian tipsat om. Det blev så otroligt gott och eftersom jag i princip tog det receptet rakt av så länkar jag här till hennes recept. Det måste du bara testa för det är både gott, billigt och enkelt. Bra mat så här i julstökstider.

Ha nu en riktigt fin vecka och som alltid kom ihåg att ta dig ut i naturen!