Det Naturliga

En resumé av 2016.

Idag är den den 29:de december 2016 och det är dags att göra en resumé av året som har gått.

Jag gick tillbaka till min sammanfattning för 2015. Det är alltid lika spännande att läsa. Jag startade min blogg under hösten 2013 och under 2015 var mitt motto att: ”Växla upp med företaget”. Under ett år hade jag då känt av om konceptet med att blogga om Naturlig och klimatsmartmat passade mig.

Inför 2016 kom sedan mottot: ”Dags att satsa”. Det har jag gjort och ibland inom väl många områden samtidigt. Det har slagit mig att det inte enbart är positivt att ha för många bollar i luften. Då blir det svårt att hålla fokus. Därför kommer årets motto för 2017 bli att ”Strukturera upp”. Ni hör ju hur tråkigt det låter men jag har under detta året dock insett att återfinns ordningen och strukturen så blir arbetet så mycket roligare och enklare. Därför kommer jag arbeta på ett helt annat sätt under året som kommer. Ni kommer märka en skillnad. Jag kommer ha några få projekt som löper på samtidigt och dem kommer jag satsa mer på. De kommer jag arbeta mer offensivt med och mina mål kommer bli mer tydliga än tidigare.

Dessutom har året 2016 gett mig perspektiv på vilka saker det är jag brinner mest för och det har varit en nyttig lärdom. Kanske är det så här det fungerar. Det första året testar man lite, år två bestämmer man sig för att växla upp, år tre tänker man att det är dags att satsa och satsar på allt samtidigt. År fyra förstår man att det är viktigt att välja ut inom vilka område man vill vara och strukturera dem. Intressant om denna tes stämmer för jag har aldrig sett det när jag varit i det utan först nu i efterhand när jag utvärderar det.

Här kommer exempel på några roliga saker som hände i företaget och under 2016:

Januari – Var jag på Gastronomiska Samtal i Nyköping. En konferens om lokal och bra mat med några av de främsta kockarna och matföretagarna i Sverige. Jag diskuterade mycket med Smålands Turism om lokal mat som reseanledning och dessutom valde Prins Carl-Philip att komma och inviga hela konferensen. 🙂

Februari– Jag Började fundera på att och ta reda på vad det krävdes för att flytta bloggen till eget webbhotell.

Mars– Fick jag träffa min goa mentor Annika Svedberg på Hud och Hälsa för första gången som givit mig många goda råd under året som gått. Förhoppningsvis blir det några till under 2017.

April– Då började upplägget och viktiga möten kring filmen som vi sedan gjorde på Visingsö i mitten av september. Jag började bland annat fundera på vilken kock jag skulle ha med mig ut osv. Vi blev av med en bil och bestämde oss för att klara oss på landet med en bil och en specialbygd elcykel.

Maj– Vi kunde äntligen flytta in i vårt nybyggda hus! Tjihoo! Mycket fokus lades på att inreda det faktiskt samtidigt som jag fortsatte med möten kring höstfilmen och flytt av blogg. Dessutom följde jag med Annika Svedberg på en guidad örtvandring och fick lära mig många nya nyttiga örter som finns i vår natur.

Juni- Då flyttade jag bloggen på riktigt och mycket tid gick åt att få ordning på alla inlägg och bilder.

Juli- Då tog jag en hel månads semester! Underbart.

Augusti- Vi tog en tur till Astrid Lindgrens Värld och åt god lokalproducerad mat där. Dessutom började filmplanerna för septemberfilmen spikas alltmer. Jag tog en tur ut till Öa för att träffa producenter och reka inför filmen. Det var mycket bra och uppskattat. Jag presenterade även en satsning på Mat och Musik för en lokalproducent i trakten.

September- Fullt fokus på filmen. Jag jobbade väldigt intensivt de två första veckorna i september för att få ihop manus, detaljer, kontakter, färjebokningar med mera med mera. Dessutom roddade jag JKPG:s instagramkonto under vecka 37, de har minst 13 000 följare.

Oktober- Denna månad arbetade jag intensivt med ett projektstöd som jag sökte tillsammans med en kollega som handlar om klimatsmart mat. En jättesatsning som vi tyvärr fick reda på nu i november att vi inte fått. Däremot lyckades vi knyta många bra kontakter på vägen och arbetet med projektet är mer aktuellt än någonsin. Jag hade min första Mat och Musikkväll på Ebbarps Norrgård som blev riktigt lyckad!! I oktober åkte jag dessutom på en mat och musikresa till Färöarna. Ett häftigt land som jag verkligen kan rekommendera en tur till.

November- Under denna månad var det många möten kring eventuella projekt under 2017. Jag tog också kontakt med Tinna på Tinna bild och form som håller på att ta fram ett nytt varumärke till mig.

December– En månad då jag växlade ner. Fortsatte att skriva kring klimatsmartmat på bloggen, åkte upp till Stockholm och lyssnade till kents avskedsturné samt förberedde och fixade för julen.

Så visst har det hänt saker under 2016 minsann!

2016 kommer tyvärr bli det varmaste året någonsin på vår jord och för bara några veckor sedan fick vi reda på att isarna på Arktis är mycket tunnare än vad forskarna först trott. Dessutom har det varit ett år kantat av mycket oroligheter runt omkring i vår värld. Många är överens om två saker under 2017.

Vi behöver:

  1. Vara snällare mot varandra samt
  2. Värna mer om vår miljö och jord.

Jag hoppas det blir så och aldrig förr har arbetet mot klimatsmartmat varit viktigare!

Varmt välkommen att följa mig i mitt arbete kring detta under 2017 och du:

Gott Nytt År!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *