Mat och miljö

En kall men trevlig påsk med naturlig äggfärgning

Jag tror det är första gången (som jag kan minnas) då jag har kunnat åka pulka på påskafton (!). Då var vi dessutom nere i norra Skåne.

Det blev inte den där påsken när man satt ute med sin kaffekopp på altanen och njöt av värmen i solen direkt men det var ändå en trevlig påsk med mycket god mat och en och annan chokladbit på det.

Dessutom testade jag för första gången att göra naturlig äggfärg till påskäggen. Det blev mycket lyckat. Jag tog ca två msk gurkmeja samt en tsk ättika i ca en halv- en liter vatten och kokade äggen i ca 5 min. Sedan lät jag äggen ligga och svalna i det gula vattnet i ca två timmar och se nedan vilken fin färg de fick! Kom ihåg att sätta fläkten på max när ni kokar äggen bara för det luktade gurkmeja i hela köket när vi kokade dem.

Detta ska jag definitivt utöka till nästa år och testa med andra råvaror så som rödbeta och blåbär till exempel.

Hoppas ni alla hade en fin påsk och att nu snön bestämmer sig för att ge sig av för denna gång för att ge plats åt vårsolen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *