Tags

, , , , ,

I början av sommaren eller på senvåren i år slet vi med att plantera potatis. Vi satte Amandine, Rocket, King Edward samt Blue Bell. Sedan dess har vi försökt hålla dem rena från ogräs, kupat när det behövts samt vattnat ibland denna torra sommar faktiskt. Vårt mål var att bli självförsörjande på potatis under detta året o fram till jul borde vi faktiskt klara oss. Det är en sådan lyx att tillsammans med barnen gå ut och gräva upp potatis i landet som vi sedan har till middag. Snacka om närproducerat! Även om den äldsta sonen inte tycker det är lika häftigt längre sa han faktiskt sist vid middagen att det är rätt häftigt att bo på landet där man kan odla sin egen potatis så det får man ta med sig 🙂

I år ska vi även försöka hinna ta upp allt innan det blir för kallt och fixa bra förvaring för den i jordkällaren. Det är ett projekt vi har kvar att fixa. Vi gillade alla sorter vi satte förutom Blue Bell. Den kändes för torr och var inte särkilt god tyckte vi. Potatis är en sådan lätt gröda att börja med så satte du inte det i år så kan jag varmt rekommendera dig att göra det till nästa år.

Oktober är också en månad när det fortfarande finns kvar svamp i skogarna. Det är ju lite dåligt med svamp här vid havet även om jag idag tror jag hittade två Karl-Johan på lunchpromenad med vovven (!) men då han i princip kastade sig över dem måste jag gå tillbaka senare o syna om det var Karl Johan för jag han inte riktigt se det om vi säger så 😅

Däremot har mannen blivit en fena på att hitta kantareller på sina smålandsturer och här om dagen kom han hem med ett rejält lass till allas lycka! Så nu har jag ätit svampmacka till lunch två dagar i rad.

Ni vet väl om att ni ska steka mackan ihop med svamskyn innan ni lägger upp svampen för bästa smak? Det får bli dagens tips!

Annars har oktober här nere en jättefin höstmånad men också ganska tuff månad men mycket vabb för oss så nu hoppas vi att vi piggar på oss till november!

Trevlig helg o som vanligt säger jag att passa på att gå ut i naturen med er!