Bär, Det Naturliga, Mat o Musik, Mat och miljö, Närproducerat

Den Lokala Musiklunchen, tomatodling och vinterbad

Vad sägs om att ta ett break på jobbet, gå iväg till en kreativ miljö, få en vällagad lokalproducerad lunch, få lära känna samt lyssna på en välkänd lokal musiker under ca 30 minuters tid?

För mig låter detta helt klockrent! Därför är det extra roligt att berätta att onsdagen den 13:de november är det just det här som kommer att ske på Kvarteret Ödlan i Jönköping. Läs mer här om Kvarteret Ödlan. Sätt en markering i din kalender. Mellan 12-13 kan du spendera din lunch här. Mer info kommer framöver och biljetter kommer finnas till försäljning inom kort. Hör av dig direkt till mig på mailen om du vill vara först i kön på biljetterna som kommer kosta ynka 120 kr, ett samarrangemang med Jönköpings kommun. Detta får du inte missa! Du kan gå in och läsa mer under fliken Mat & Musik här på hemsidan. Den fina loggan som illustratör Tinnadesign gjort ser du här:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I helgen passade vi också på att ta in de sista tomaterna som vi odlat på friland då frosten stod och knackade på dörren. Det blev ordentligt med tomater och just nu testar jag att eftermogna dem på tre olika sätt. Sä här gör jag:

  1. Jag har hängt upp några stjälkar i taket där tomaterna får hänga kvar på kvisten och mogna i sin egen takt.
  2. Jag har lagt en del gröna tomater på en tallrik där de får eftermogna.
  3. Jag har lagt gröna tomater luftigt i en kompostpåse ihop med ett kantstött och skadat äpple. Äpplet utsöndrar gasen etylen i nedbrytningsprocessen som ska skynda på mognadsprocessen av tomaterna. Dessa ska vara färdiga inom 1-2 veckor.

Det blir spännande att se vilken metod som fungerar bäst! Tomatsoppa och hembakt bröd står oavsett på menyn under veckan här. Mognar de inte får vi göra stekta gröna tomater på dem!

Hösten är här med besked och jag har denna säsong bestämt mig för att förlänga badsäsongen något genom att försöka ta ett vinterbad en gång i veckan så länge jag mäktar med. Det sägs vara väldigt hälsosamt och om du inte slutar bada efter sommaren (vilket jag inte gjort) så ska det vara lättare. Jag kan dock meddela att det var kallt i söndags och jag hoppas detta håller förkylningarna på avstånd.

Ha nu en fin vecka och lycka till med att få dina gröna tomater att mogna!

 

 

 

 

 

Kvarteret Ödlan på bild nedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *