Tags

, , , , ,

I fredags var jag på en kunskapsdag om utomhusmatlagning kopplat till besöksnäringen som Smålands Turism höll på Wallby Säteri. De hade verkligen skapat en trevlig atmosfär med en brasa som brann när vi kom dit och vi fikade utomhus med varma filtar och kalasgoda närproducerade mackor såklart.

Så fint det var på Wallby Säteri, verkligen en pärla in the middle of nowhere.

Visit Sweden berättade om konceptet The Edible Country som i princip handlar om att du bokar ett bord ute i naturen därifrån du kan skapa din egen närproducerade lunch/middag utifrån vad just miljön du befinner dig i erbjuder för smaker. Du kan läsa mer om det på hemsidan jag länkat till. Ett trevligt koncept som gör att människor kommer ut i naturen för att äta. Främst är det utländska turister som nappat på detta men nu börjar även vi som bor i detta vackra land också få upp ögonen för det.

Det var nog den viktigaste lärdomen jag tog med mig från denna dag; att utländska besökare tycker det är väldigt exklusivt att kunna gå ut i skogen och plocka bär eller svamp, bada i en insjö eller bara sitta på stubbe och andas skogsluft. Sådant som vi som bor här tar för självklart och ibland gör av bara farten.

Jag träffade även många andra företagare och knöt nya kontakter. Jag fick många bra tips på hur vi kan tänka när vi framöver vill få människor att lättare komma ut i naturen. Gå en vandring kring Wallby och få reda på dess historia, sitta vid en brasa och dricka kokkaffe ur en kåsa och äta köttgryta från trakten samtidigt som du diskuterar med andra företagare om natur, kultur och mat. Det är ett klockrent koncept som fler konferenser borde ta efter!

Tack Smålands Turism för en trevlig dag ute på Wallby Säteri.

Extra roligt också att Wallby Säteri är med i Regional Matkultur Småland!