Tags

, ,

Alla har vi helt säkert någon eller några köksmaskin som står i ett skåp och samlar mer damm än vad de används. När vi nyligen gjorde en köksrensning så insåg vi att även vi hade en del saker som var bättre att skänka eftersom vi inte använde dem.

MEN och det är ett stor men. ”Mackmaskinen” eller Accent som den egentligen heter bestämde vi oss för att behålla och det var ett bra beslut. Den används inte jätteflitigt men när den väl åker fram så skapar den helt klart den bästa lunchmackan.

Den har även ett annat syfte och det är att den kan förvandla vilken tråkig torr brödbit som helst till en saftig macka med gott innehåll. Därav minskar vi också matsvinnet på dessa brödbitar. Idag hade jag ingen lunch och därför åkte mackmaskinen fram. Ihop med smör, senap, skinka, ruccola, ketchup (då vi inte hade några färska tomater) och några skivor ost så trollade jag fram en god lunch!

Har du ett mackjärn stående längst in i ett skåp. Tag fram det och skapa den bästa lunchmackan du kan tänka dig innan du bestämmer dig för om det ska få vandra vidare eller inte.

Lycka till!