Tags

, , ,

Äntligen!

Nu har jag hittat formen för att kombinera två av mina två största intressen:

Mat & Musik!

Det var efter ett samtal med en välkänd och driftig krögare i stan som idén föddes. Vårt samtal handlade i största allmänhet om lokal mat, hur man på ett naturligt sätt kan gynna lokala råvaror och få dem levererade till restauranger i stan på ett smidigt sätt som han plötsligt sa:

”Varför gör du inte ett lokalt Mat- & Musikquiz?”

Jag rynkade först på näsan, jag är inte den som går ut och äter för att delta i ett musikquiz och jag svarade något i stil med: ” Det är inte så jag tänkt mig att mat & musikkvällarna ska vara uppbyggda”

”Fundera på det, sa han igen. Folk älskar musikquiz”.

Mötet var avslutat och jag drack upp mitt sista kaffe och åkte hem. Väl hemma snurrade de två meningarna han sagt på repeat i mitt huvud. Jag var dock fast besluten om att inte göra något quiz av det, tills jag en morgon kom på: Jag skapar ett quiz som jag själv hade velat vara med på, som har ett lokalt matperspektiv där fokus flyttas från låt- och artistkunskap till att handla om just lokal mat.

Sagt och gjort, jag ringde min cellokompis Kristina och hon nappade på idéen.

Det här var för ca tre månader sedan och nu är musikquizet så gott som klart. Jag har fått med mig sju driftiga och duktig matproducenter i quizzet och vi lanserar här med ett närproducerat mat- och musikquiz med The Chiliflakes:

Denna fina affisch har Sara på CCJ Kommunikation hjälpt oss att skapa.

En perfekt kickoffaktivitet för företaget!

Vid bokning av detta får du ett lokalt quiz med lokala råvaror i fokus. Det lag som kan mest om sin lokala mat vinner en råvarukorg innehållandes sju fina lokala råvaror. Dessutom kan företaget välja om man vill beställa en lokal cateringmeny till eventet som Farmers’ Food Truck levererar eller om man vill lösa quizet på en restaurang i stan som vid tillfället serverar en lokal buffé.

Ett kul koncept där jag får möjlighet att berätta mer om duktiga råvaruproducenter och samtidigt få möjligheten att spela och sjunga.

Tack Jens för en bra idé!

Hör av dig om ditt företag vill boka in detta trevliga lokala koncept med start från mitten på augusti i år genom att skicka ett mail till: sofia@dennaturligamaten.se