I Naturen, Svamp, Vilt

Svampskolan del 3 – Kantareller

Kantarellen är en svamp som många känner till men jag tänker ändå att det finns en del därute som är nybörjare och som inte har så mycket svampkunskap. Då är kantareller helt klart den bästa svampen att börja med. Detta för att det inte finns någon giftig svamp du kan förväxla den med (det känns så skönt att skriva). Dessutom är den väldigt tydlig i sina karaktärsdrag vilket också gör det hela mycket lättare.

De första kantarellerna kan komma så tidigt som i juni-juli och brukar vara mindre och mer fasta än de som kommer några månader senare. Jag kallar de första för sommarkantareller och de som finns nu för höstkantareller. Här kommer en mer utförlig beskrivning om kantareller på Michael Krikorevs sida svampguiden.

I år har jag även lagt ut ett recept på hur du gör den godaste kantarellmackan som jag fick tips på i TV4 nyhetsmorgon. Det receptet hittar du här .

Så på med stövlarna och ta med dig svampkorgen ut i skogen, de finns fortfarande där. Vem vet, kanske är det just du som kan lyxa till det med en kantarelltoast till middag i afton?!

Lycka till!

Detta blir årets sista svampinlägg, jag återupptar svampskolan nästa höst med en förhoppning om att kunna lägga till minst en matsvamp i svampskolaserien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *