DenNaturligaMaten, I Naturen, Svamp, Vilt

I Björnbärens tid

Nu är vi i Björnbärens tid.

Sommaren blev väldigt bra tillslut när regnet äntligen kom och det kom med besked minsann. Här har det varit en väldigt fin sommar tycker jag med regn som kommit och sedan blåst över förutom några dagar med starkt ihållande regn. Det har inte varit några höga temperaturer efter juni men det passar faktiskt mig väldigt bra. Dessutom var vi en sväng i härliga fjällen och där hittade vi så mycket Hjortron att vi kunde koka egen hjortronsylt. Vilken lyx!

Som vanligt är det vissa saker som går bra i odlingarna och några som går mindre bra. Tomaterna, potatisen, squashen, vinbären, hallonen och paprikorna har gått väldigt bra i år bland annat. Värre var det med kålen, morötterna och rödbetorna. Jag lyckades frös några rödbetor till i början av juli så de kommer nu.

Annars har det verkligen varit blåbärens tid och de är fortfarande mycket i skogarna. Det är ju också ett rekordår vad gäller kantareller tack vara regnet. Karl-Johan svamp har vi också hittat en del och igår åt vi pasta med Karl-Johan sås (en absolut favorit).

Ett annat fint bär som vi fått så mycket mer av sedan vi flyttade till ön är Björnbären. Det är så gott med Björnbär och de växer så många här nu vilt längs havet så på mina promenader plockar jag så många jag kan.

Det finns mycket gott att skörda i naturen nu så passa på att ta en tur ut i Björnbärens tid.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *