DenNaturligaMaten, Fisk

En tonfisktårta i midsommartid

Midsommartid och den klassiska silltårtan blev i år utbytt mot en tonfisktårta med räkor för att passa fler. Den gick åt som smör i solsken denna gång även av mindre vuxna. Den funkar fint under lata sommardagar även nu när midsommartiden är förbi. Så här gör du den:

Ingredienser

Botten

250 gram kavring

100 gram smör

Lite vatten

Fyllning

600 gram färskost

2 dl créme fraîche (gärna med någon smak om du har- jag hade chili)

1 tsk dijonsenap

4 gelatinblad

1 knippe dill

I msk tomatpuré

I burk tonfisk

Räkor till garnering

2 ägg

Dill till garnering

Gör så här:

  1. Mixa kavring och rumsvarmt smör och vatten till en deg

2. Bred ut den i en rund bakplåtsklädd form

3. Ställ i kylen och låt svalna

4. Lägg fyra gelatinblad i blöt i kallt vatten

5. Blanda ihop övriga ingredienser till en smet

6. Tag upp gelatinbladen och krama ur dem

7. Lägg dem i en kastrull och värm upp dem långsamt tillsammans med 1 msk vatten

8. Låt dem svalna och häll sedan ner det i smeten

9. Tag ur formen och häll över smeten där

10. Ställ in tårtan i kylen och låt stelna några timmar

11. Garnera med räkor, ägg och dill

Servera genast.

Lycka till!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *