Tags

, , , , , ,

Imorgon är det Sveriges nationaldag eller nej det är det ju egentligen inte men nästa känns det som.

Midsommarafton är en väldig speciell dag tycker jag. Det är ljust länge, det är ofta god mat med trevliga människor och många är på väg in i semestertider. En hoppets tid helt enkelt. Det behöver vi nu i denna oroliga värld.

Igår traskade jag ner med dottern till havet och Fläderblomsträdet som står där och väntar på oss. Jag började med att göra en omgång saft just till midsommar och samtidigt en Fläderchampange som jag gjort så många år tidigare. Den är dock klar först om några veckor. Min flädersaft får inte vara alltför söt och så här kan du lätt göra en omgång ikväll som du kan servera imorgon:

Flädersaft 1 l

Ingredienser

1 l vatten

20 blomklasar

1 ekocitron

4 dl ekosocker

Gör så här:

Koka upp vattnet med sockret så det löses upp

Skölj blomklasarna under rinnande vatten

Skölj och skrubba citronen

Lägg blommorna och citronen omlott i en bunke

Häll över det kokande vattnet

Låt stå i en sval källare i minst ett dygn

Sila av blommorna och citronen

Häll upp på väl rengjorda flaskor

Servera till midsommar eller andra kalas i sommar.

Lycka till och Glad Midsommar gänget!