Bär, I Naturen, Pajer och Pizza

Västerbottenostpaj och björnbärstider

Nu är det kräfttider minsann och då passar det ypperligt med en hemlagad västerbottenostpaj? Det finns ett busenkelt och gott recept på den som lyder:

Västerbottenostpaj

Ingredienser

125 gram smör

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl eller rågmjöl

1 msk vatten

3 ägg

1 dl grädde

1 dl mjölk

300 gram riven västerbottenost

Gör så här

1. Mixa mjöl, smör och vatten till en deg i matberedaren.

2. Tryck ut den i en pajform och nagga den med en gaffel

3. In i ugnen och förgrädda i 10 min på 225 grader

4. Blanda ihop grädden, mjölken och osten i en bunke.

5. Häll det över det förgräddade pajskalet och in i ugnen ca 20 min.

Tag ut och njut för alla vet att Västerbottenostpajen är den godaste på kräftbordet. Dessutom är det Björnbärssäsong nu så det kan ni ha till eller som dessert.

Lycka till och trevlig kräftskiva!

 



 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *