Tags

, , , , , ,

Hej!

Min sida har haft bekymmer som ni säkert märkt. Jag vet inte vad det har varit men varken jag eller ni har kunnat se inläggen och ni har undrat vart jag tagit vägen 🤔

Nu ska det vara åtgärdat men för att testa kommer här ett kort inlägg. Det har hänt mycket saker som ni säkert förstår. För ett tag sedan var jag bland annat iväg på ett event som hette Skogens kraft på Bauergården. Dit åkte jag för att utveckla min satsning på naturvandringar och för att lära mig mer om utomhusmatlagning. Jag träffade många trevliga mångbrukare där som använder skogen som sin arbetsplats.

Här kommer några bilder från den dagen. Utomhusmatlagningen bestod bland annat av att vi stekte tackakött med säsongsens grönsaker och gjorde en dinkelotto. Så oerhört gott!

Idag är det ju också kanelbullens dag, många svenskars favoritbulle skulle jag säga och eftersom jag för ett tag sedan bloggade om rawkanelbullar som är lite nyttigare och så goda så återger jag det receptet här.

Ha en fin kanelbullensdag gänget så hörs vi snart igen!

Raw Kanelbullar

ca 10-12 st

Degen:

4 dl havregryn

1 tsk kardemumma

1/2 tsk vaniljpulver

En nypa flingsalt

1/2 msk kanel

8 urkärnade dadlar

1 msk kokosolja

2 msk vatten

Fyllning:

1 dl müsli (med russin i, jag tog Visingsö müsli)

1,5 msk kokosolja

8 urkärnade dadlar

1/2 dl vatten

En nypa flingsalt

Gör så här:

Mixa ihop degen och tryck ut den/kavla ut mellan två bakplåtspapper till ett tunt lager. Mixa sedan fyllningen och bre på den med en slickepott. Rulla ihop kakan som en rulltårta och ställ in i kylen i ca en timme så det stelnar.

Tag ut den och låt stå framme några minuter innan du skär upp den. Dela rullen i ca 10-12 bullbitar. Lägg upp dem på ett fat och servera genast, gärna med en kopp kaffe, te eller varför inte ett glas mjölk till?

Goda o något nyttigare ”kanelbullar” är nu skapade.

Lycka till o Glad Kanelbullens dag!