Tags

, , , ,

Visst hade det varit härligt att kunna gå till affären och inte komma hem med så fasligt många förpackningar?

Det är tyvärr inte så lätt idag. En del produkter är dessutom dubbelförpackade (!) vilket jag ställer mig mycket frågande till. Vi behöver göra något åt vår plastkonsumtion om vi inte ska ha mer plast än fisk i haven till 2050.

Plast var en bra uppfinning när den kom och den kan fortfarande förlänga hållbarheten på en del matprodukter men visst borde det finnas en smartare produkt som inte skadar vår miljö på det sättet som plasten gör när den inte tas om hand på rätt sätt?!

Under tiden vi väntar på denna superprodukt kan man åka på studiebesök till Gram i Malmö som helt har slopat förpackningar för inspiration. Eller så kan man investera i tygkassar som man själv kan använda i butiken till frukt och grönt.

Båda alternativen är bra men det sistnämnda har helt klart snabbast effekt för att minska mängden plast i omlopp.

Tygkassar går att beställa från välsorterade heminredningsbutiker och nyligen breddade jag faktiskt mitt sortiment men två nya tygkassar i nät från IKEA(!).

Så här kan det se ut.

Sist jag handlade så frågande personalen i kassan vart jag köpt tygkassarna vilket var kul, ju fler vi blir som minskar mängden plast desto bättre är det.

Tillsammans kan vi minska plasten och få plastfri frukt!