Tags

, , , , , , , ,

Vilket speciellt år det har varit!

Jag brukar skriva en sammanfattning av året i januari så den kommer 2021.

Nu vill jag skriva om julen.

Det är nu vi ska göra det så mysigt vi kan hemmavid. Tina upp våra lussekatter och plocka fram pepparkakorna. Tända alla ljus i fönstren, skicka julkort, fixa en gran som vi ska klä, koka knäck, köpa julklappar, lägga lutfisken i blöt (fast det är lite sent nu, det skulle vi gjort den 9:de december), koka risgrynsgröten, göra eget julgodis, koka skinkan, komma på roliga och trevliga julklappsrim, bestämma oss för 5 sorters sill, stoppa korv och rulla köttbullar. Duka fint, öva in alla klassiska julsånger, sätta kryddnejlikor i apelsiner, grava lax och hänga upp en mistel…

Jag tror jag stoppar där.

Blir du stressad av denna listan? Låt oss bestämma så här: 2020 är året när du får fira julen precis så som den passar dig. Plocka ut de godbitarna som du gillar mest och skapa något riktigt fint kring det och stryk det andra.

Vi behöver inte mer krav på oss det här året. Gör det som du gillar. För min del är maten en viktig och central del på julen så den kommer jag lägga energi på. Gärna en gran också, någon typ av andlig spis vill jag också få till så det får nog bli en streamad julkonsert samt tillsist gärna en tomte som kommer med en mindre säck med enbart hållbara julklappar (önska kan man alltid) :). Min man som älskar julen och gärna börjar prata om den innan sommaren är slut brukar också addera en del saker som verkligen gör att julkänslan blir påtaglig här hemma. Även han har dock lugnat sig något kring det här med julen i år. Jag tror inte vi behöver fler matrecept på julbordet så här nära inpå julen. Jag skickar med ett annat recept jag tror vi bättre behöver just nu, nämligen det här:

Bra julstäming 4 personer  🙂

  1. Närvaro

2. Kraftigt reducerad användning av mobiltelefon

3. Mindre måsten

4. Färre krav

5. God mat

6. Utomhusaktiviteter

7. Något varmt att dricka efter utomhusaktiviteten samt någon pepparkaka på det.

8. Dans i hemmet (kring granen eller i köket)

9. Tända ljus som du måste se till att släcka

10. Chans att få vila ordentligt

Med det önskar jag dig en God Jul och ett Gott Nytt År!

Tack för att just du har följt bloggen det här året.

Vi hörs 2021!