Tags

, , , ,

Nyttig är kanske att ta i men nyttigare kan jag definitivt skriva under på och dessutom är den väldigt enkel och god att göra. Så här gör du den:

Enkel julkola

1 dl raw kakao (eller vanlig kakao)

2 msk kokosolja

7-8 dadlar

En nya flingsalt

Gör så här:

  1. Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer
  2. Tillsätt kakao samt flingsalt
  3. Mixa till en fast massa
  4. Tillsätt kokosolja och mixa tills degen blir riktigt kladdig (nästan lite rinning av koksoljan)
  5. Ta upp smeten på ett bakplåtspapper och kavla ut den till 2-3 cm tjocklek
  6. In i frysen i en timme
  7. Tag ut och skär upp i lagom stora bitar som du sedan klär in i bakplåtspappret
  8. Förvara dem i kylen.

Dessa har en strykande åtgång kan jag lova så gör du dem nu är det inte alls säkert att de finns kvar till julafton.

Jag har inte så värst många kvar i min burk som ni ser 🙂

Lycka till och trevlig helg!