Om du inte har testat att göra knäckbrödspizza än så måste du göra det!
Enkelt, smidigt och framförallt väldigt gott så här i sommartider.
Denna gången blev jag inspirerad av ett ICA-recept faktiskt och det kan du ta del av här.
Jag bytte dock ut Västerbottenosten mot prästost som vi hade hemma och skinkan mot champinjon och tomat så den blev helt vegetarisk denna gång. Du får även min variant på receptet här nedan (för 2 pers):
Ingredienser
2 dl frysta gröna ärter
1 dl crème fraiche
salt och peppar
4 skivade champinjoner
10 körsbärstomater
1 rund knäckebrödskaka
2 dl riven Prästost
Gör så här
Tina ärtorna.
Sätt ugnen på 200˚C.
Mixa ärter och crème fraîche till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar.
Skiva champinjonerna och dela tomaterna i halvor.
Lägg knäckebrödet på en plåt med bakplåtspapper. Bred ärtkrämen på brödet. Strö över osten. Lägg på champinjoner och tomater samt färsk oregano och basilika.
Sätt in plåten mitt i ugnen ca 12 minuter.
Servera!
Ärtkrämen ger verkligen en fräsch sommarkänsla till pizzan och blir riktigt god!
Lycka till!