I Naturen, Sallader, Vegetariskt

Ett grönskande växthus

Nu börjar äntligen växthuset ta form och mina tomatplantor börjar komma upp på riktigt. Dessutom trivs grönkålen, persiljan, salladen, dillen, vindruvsplantan och chilin ypperligt i detta glashus.

Jag måste säga att växthuset antagligen också räddat många plantor från att knäckas från de senaste dagarnas kraftiga vindbyar. Där inne står de skyddat och varje kväll går vi ut och plockar en näve av allt gott som bara står där och väntar på oss.

Dessutom har vi satt potatis, mer grönkål, jordgubbar och lite annat på friland.

Odling är verkligen härligt och speciellt när du senare kan skörda. Det behöver inte vara särkilt svårt. Börja med den ytan/utrymmet du har. Det kan räcka med några krukor i söderläge för att själv kunna skapa en god måltid. Det egenodlade smakar alltid bäst. Du behöver inte många ingredienser för att skapa en härlig sommarsallad.

Börja med grönkål och sallad som bas som du hackar fint. Skala och hacka sedan ner några morötter och några tomater. Tillsätt sedan några rädisor, gurka och fetaost. Blanda ned solrosfrön, rapsolja och balsamico och krydda med salt och peppar.

Voíla, lunchen är serverad och vilken lyx att kunna gå ut och hämta det mesta av ingredienserna till den från sin egen trädgård!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *