Bär, I Naturen, Närproducerat

Sportlovslunch

Nu är det sportlov och dessvärre lyser snön med sin frånvaro just här i år. Då känns det viktigt att hitta på andra aktiviteter där man kan vara ute. För mig är det just det som sportlovet handlar om. Möjligheten att få komma ut och röra på sig på olika sätt. Ofta är detta en period kantad av sjukdomar och förkylningar av olika slag som endast cirkulerar runt med tanke på att vi håller oss väldigt mycket inomhus. Så ut och gå, spring, åk skridskor där det går eller packa picknick korgen och ta en tur ut i skogen.

Den här veckan vill man ofta ha rätter som går snabbt att laga och inte kräver så mycket energi så du kan spendera mer tid utomhus. Kanske en korvgrillning vid sjön, en äggmacka i skogen eller varför inte en tallrik blåbärssoppa med någon kula glass efter en lång tur i skog och mark?

För vad är egentligen en lunch? Jag som arbetar med Den Lokala Musiklunchen uppskattar så klart vällagade, näringsriktiga, nyttiga och gärna lokalproducerade luncher. Det är inte alltid så lätt att få till en sådan lunch och ibland (som under den här veckan) kanske man inte vill sätta maten i fokus även om du fortfarande vill äta bra.

Då skulle jag varmt rekommendera en tallrik blåbärssoppa med någon kula glass och en knäckebrödsmacka till sportlovslunch. Rik på C-vitamin, värmande och snabblagad efter ditt uteäventyr. Att jag sedan har valt Gränna Glass i soppan den här gången gör den ju både godare och mer närproducerad, vilket såklart är plus 🙂

Ut och njut och ha ett fint Sportlov!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *