Raw, Sallader, Vegetariskt

En uppdatering, Earth Hour och jordnötsdipp

God fredag på er!

Jag tänkte passa på att ge en uppdatering om vad som händer i mina olika projekt, berätta om vår spelning på Earth Hour och ge er en nyttigare dipp till Melodifestivalen i helgen. Ja, jag vet att jordnötsdipp inte är närproducerad mat men om man som vi äter nästan uteslutande härproducerad mat så kan man lyxa till det ibland med en jordnötsdipp, en chokladruta eller en kopp kaffe. Köper man dessutom Fairtrade och ekologiskt så gynnar man bönder som arbetar på ett hållbart sätt även i andra länder. Så fick jag det sagt också 🙂

Det har varit en intensiv tid här av olika anledningar och det jag arbetat mest med den senast tiden i företaget är att kunna bjuda in till en ny lokal musiklunch och skapa en ny plattform för detta koncept. Det är många organisationer som är väldigt positiva till detta och nu väntas det bara på beslut från olika håll. Sånt kan ju ta tid som ni vet men jag jobbar på. Under tiden har jag och mitt band Echo Sound Sisters fått en spelning på Earth Hour den 28:de mars i år. Det är vi så glada för! Dit ska även TV-meteorologen Joel Mellin komma och berätta om: ”EN FRISKARE VÄRLD – KLIMAT, MILJÖ OCH HÄLSA BLIR ETT” Jag försöker även få till en touch av närproducerad mat till detta evenemang. Då skulle man kunna säga att ”Den Lokala Musiklunchen” goes evening. Det ska bli väldigt roligt så boka redan nu in den 28/3 mellan 19-21.30 i din kalender. Mer information kring det kommer längre fram!

Konceptet kring promenader i naturen är däremot satt på vänt. Jag och Eva hittade inte riktigt tiden och kunde inte riktigt enas om ett koncept som vi båda gillade fullt ut. Därför valde vi att inte fortsätta med detta koncept just nu. Vi stöttar varandras olika företag och har haft väldigt #kulpåvägen som Petter hade sagt. Promenader i naturen är ett koncept jag vet att jag kommer att plocka upp igen då tiden är mogen. Däremot får det vänta ett slag och det är faktiskt inte alltid så dumt. Idén får växa till sig och tas en vända till i tankebanan innan den plockas fram igen.

Nu till receptet alla har väntat på som jag fått av min svägerska och som kan förgylla melodifestivalen bland popcorn och annat. Dessutom kan det få barnen att äta lite mer grönsaker!

Jordnötsdipp med gurkmeja, honung och citron 

Ingredienser

125 gram ekologiskt jordnötssmör

1/2 tsk malen gurkmeja

I bit ingefära

1 tsk citronsaft

2 msk honung

Gör så här:

Riv ingefäran och blanda ihop ingredienserna i en skål

Tillsätt möjligen 2-4 msk vatten om du vill

Servera med hackad morötter, gurka, selleri, kall potatis, äpple eller något annat från frukt- och grönt avdelningen som du har hemma och som är lätta att dippa.

Lycka till och trevlig mellohelg!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *