Bröd, Pajer och Pizza

En surdegspizza med lokala toner

I onsdags höll Romy på Eldsjäl Mathantverk & Möten en givande workshop för matföretagare om hur de kan starta event med sina företag.

Jag blev riktigt inspirerad av Romy. Hon började hålla kurser med sitt företag i oktober 2019 och har sedan dess haft så gott som fullbokade kurser i surdegs- och pizzabak. Hon är en strategisk person som kom med många bra idéer och samtidigt väldigt trevlig. Hon är dessutom ambassadör för REKO-ringar och brinner för lokal mat lika mycket som jag.

Deltagarna fick många bra tips på hur man kan tänka när det är dags att starta ett nytt event med sitt företag. Även jag som var där i min roll som landsbygdsutvecklare på Hushållningssällskapet fick med mig många bra tankegångar.

Dessutom kan jag berätta att jag och Romy kommer att arrangera ”Den Lokala Musiklunchen” tillsammans i sommar. Då blir det pizzahäng med lokala ingredienser i Ödestugu bagarstuga ackompanjerad med lokal musik i juni månad. Mer exakt datum kommer längre fram så håll utkik!

Pizza är en rätt som fungerar i alla årstider så väl på vintern som på sommaren. Nu är det extra gott att hyvla rotfrukter tunt tunt och lägga på pizzan. Pizza bianco är en av mina favoriter just nu och det innebär att du tar crème fraîche istället för tomatsås i botten på pizzan. Bred crème fraîche tunt på botten av pizzan och lägg på de råvaror du har hemma. Vi toppade vår pizza med rödbetor, chevréost, spenat, rödlök och pinjenötter. När de var färdiga la vi på ruccola, flingsalt och honung.

Till efterrätt gjorde vi en pizza på tunt skivade äpplen, rörsocker, krossad kardemumma samt en klick smör precis när de kom ut ur ugnen. Så gott!

Ett riktigt bra tips för en lyckad helgmiddag.

Lycka till och kom ihåg att degen är halva grejen!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *