Tags

, , ,

Vad hände med den stora solrosen jag köpte under majsplockningen?

Jo, jag plockade ut alla solrosfrön varsamt och la dem i saltlag över natten för att morgonen därpå rosta dem i ugnen till goda snacks! Se recept nedan.

Visste du att solrosfrön innehåller en mängd nyttigheter så som folat och magnesium men också andra nyttiga vitaminer som E-vitamin, järn och zink. Inkludera dem gärna osaltade i din matlagning (max två matskedar per dag är rekommendationen). Vill du göra goda snacks av dem så gör du så här:

Rostade och salta solrosfrön

  1. Lägg dina solrosfrön i en skål och täck dem med vatten
  2. Tillsätt 1/3 dl salt på 3 dl solrosfrön (jag följde först ett recept där det tillsattes 1/3 dl salt per 1 dl solrosfrön men det blev på tok för salt för mig)
  3. Låt detta stå över natten
  4. Häll av vattnet med hjälp av en sil och lägg solrosfröna på en plåt med bakplåtspapper
  5. Sätt ugnen på 150 grader
  6. Rosta dem i ugnen i ca 30 min, blanda runt då o då
  7. Tag ut och låt svalna
  8. Klart!

Ät som snacks eller garnera en sallad med dem (tänk dock på att de innehåller en hel del salt)

Lycka till!