Kött, Närproducerat

Rediga Isterband och karvar

I måndags var jag ute på en rundtur till några av våra småländska producenter. Jag åkte till Gränna och träffade bland annat Gränna Knäcke och Grenna Glass. På hemvägen tog jag en annan runda hem och passerade då Hugos Chark och Livs. Äntligen, tänkte jag och tryckte på bromsen!

Visst har jag vetat att Hugos Isterband finns i Örserum och smakat på deras isterband det har jag också gjort. Besökt dem hade jag dock inte gjort- tills i måndags.

Jag kom in i en mysig liten livsmedelsbutik mitt på landet och på ena kortsidan av butiken hade Hugos sin avdelning med alla diverse korvar. Jag pratade med Anna som arbetar och driver Hugos chark och livs som glatt berättade att det legat en affär där väldigt länge. Trots att jag bott i Småland i över tio år (!) så har jag aldrig riktigt fallit pladask för isterbanden även om de har sin charm. Därför blev jag mycket glad över att se att det fanns ett stort korvutbud att välja på. Denna gång köpte jag med mig några ölkorvar som var jättegoda. Att få mumsa på korvar som man vet kommer från djuren nästgårds gör det hela till en ännu bättre upplevelse.

Denna gång köpte jag som sagt ölkorv nästa gång blir det något annat för en sak är säker; Hugos chark och livs måste man besöka mer än en gång för där har de rediga isterband och ”karvar” som de säger här i Småland! Se själva:

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *