DenNaturligaMaten, I Naturen, Soppor, Vilt

Nässelgrönt, i granskogen och utomhustid

Nu kom våren med besked!

Efter några veckor med bakslag, snö och is (!) kom våren med besked denna helg! Det har varit 18 grader vissa stunder idag och värmen sätter verkligen igång naturen. Mitt persikoträd har börjat blomma och det är ett säkert vårtecken. Vi har kunnat plocka nässlor som vi gjort nässelsoppa och nässelpesto på och förra veckan fick jag ett rejält knippe ramslök av grannen. Hon hade tagit en sväng till Skåne och tänkt på mig där, så snällt. Tack Christina! Ramslök är ju fridlyst här i Blekinge och första gången jag fick höra det kom det som en chock (!). Speciellt för en ramslöksälskare som jag. Nu får man därför åka till Skåne och Småland för att plocka denna delikatess. Än har jag inte lyckats odla den.

I veckan jag gjorde jag också en insats i skogen där jag planterade granplantor. Då dottern blev krasslig kunde vi inte åka båda så jag tog passet i skogen och mannen vabbade hemma. En heldag ute i skogen med fågelsång, barrotsplantor, ärtsoppa på burk med surdegsmackor och min hundkompis. Dock hjälpte hunden inte till så mycket med planteringen med det var mysigt att ha med honom! Det var så välbehövligt för mig att checka ut från datorn och telefonen en dag och få jobba rejält med kroppen istället. Hej o hå för den träningsvärken som kom dagen efter där men det går ju som tur är över.

I helgen har jag också spenderat mycket tid utomhus med bland annat Sälsafari (!) och besökt några olika naturreservat här i trakten med både gul- och vitsippor. Lyssnat på fågelsång och druckit flera koppar kaffe i naturen. Fika i naturen är nog något av det bästa jag vet faktiskt och på våren blir det något alldeles speciellt då man kan sitta kvar länge i solen utan att frysa händerna av sig.

Utomhus är bra så se till att komma ut en stund du också varje dag. Vill du ha ett bra recept på nässelsoppa så kommer här ett: Nässelsoppa Är det så att du som jag har några i din omgivning som har lite svårt för nässelsoppa så kommer här ett bra tips: Servera det i en liten skål före maten så får du i dig många nyttiga näringsämnen. Som vår egna nordiska misosoppa helt enkelt.

Lycka till och ha en fin vecka i vårsolen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *