I Naturen, Vegetariskt, Vilt

Lycka på recept

Mat är ett av livets glädjeämnen och så många som 80 % av oss tycker att god mat gör oss lyckliga enligt en nygjord undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Arla.

För mig har mat alltid varit en stor och viktig del av livet och jag har svårt att förstå människor som inte bryr sig så mycket om vad de äter eller hur maten egentligen smakar. De måste tillhöra de 20% som prioriterar andra saker i livet.

Vi försöker alltid ta oss en stund på söndagen och sitta ner, bläddra i kokböcker och planera veckans matupplägg. De bästa stunderna att göra detta är när man är i balans. Oavsett är det faktiskt alltid skönt att ha gjort det när veckan startar. Då är man liksom med i matchen. Det omvända, att komma hem hungrig en tisdagseftermiddag och inte veta vad man ska äta till middag, det är ingen höjdare!

Några grundfaktorer som enligt forskarna gör att vi känner stor lycka inför maten är bland annat att vi är närvarande när vi lagar maten. Det är svårt att fokusera på något som har varit eller ska hända när du hackar lök eller rör i grytorna. Dessutom utmanar matlagningen oss vilket också är positiv. En annan faktor som också är väldigt viktig är gemenskapen kring maten och det kan man inte annat än att hålla med om. Du kan se hela inslaget från nyhetsmorgon här.

I det inslaget lärde jag mig också hur du steker den perfekta kantarellmackan!

Det måste definitivt testas för hur lycklig blir man inte av denna bild?:

 

1 thoughts on “Lycka på recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *