Tags

, , ,

Vi går mot slutet av augusti och många av oss har sakta men säkert börjat hitta tillbaka till vardagsrutinerna igen. Det kan ibland kännas lite motigt i början men brukar också vara ganska skönt efter ett tag.

Något som dock fortfarande är högst aktuellt i det fortfarande förhållandevis varma augustivädret är en picknick i det gröna. Det bryter av vilken vardagslunk som helst och blir ett skönt avbrott och en påminnelse om att sommaren fortfarande är närvarande.

Vad en picknickkorg ska innehålla finns det många åsikter om. För min del finns det inga ”must have” men en termos med kaffe är alltid lika trevligt. Det vikigaste är att man har något med sig att förtära. Igår firade jag och min man sjuårig bröllopsdag och då lyxade vi till det minsann med färsk baguett, några krämiga ostar, ekopäron, chokladmuffins, äppelmust, kaffe och mörk choklad. Vi åkte upp till en utsiktspunkt som finns i Huskvarna, där jag inte varit under de tio år vi bott här (!).

En helt magisk utsikt över Huskvarna och Jönköping fick vi ta del av där!

Vi fick tag i den enda bänken som var ledig, bredde ut vår filt och packade upp vår picknick. Sedan satt vi där, pratade, åt och mindes tillbaka till vår glada bröllopsdag för sju år sedan!

Ett mycket härligt avbrott i vardagen!

Så packa filten och en picknickkorg med vad just du gillar att äta och ta dig ut i naturen och njut av sommaren som fortfarande är här!