Tags

, , ,

I söndags när vi skulle ha besök fick jag önskemål om att vi skulle bjuda på ”riktiga” chokladbollar och en ”riktig” sockerkaka med hallon i. Jag antar att det syftades på att man inte ville ha något från rawfoodköket som jag börjat baka mer ifrån.

Vi gjorde därför chokladbollar på havregryn, smör, kakao, socker, vatten, kokos och pärlsocker. Sockerkakan gjordes på traditionellt vis med ägg, smör, socker, vaniljsocker, frysta hallon men istället för vanligt vetemjöl så var jag ändå tvungen att testa något nytt och tog därför i dinkelmjöl istället för vetemjöl. Det uppskattades av de allra flesta.

Jag kan faktiskt hålla med om att det är gott att unna sig en ”riktig” söndagfika emellanåt utan rawfoodingredienser. Fikar man dock varje dag som jag gärna gör kan det däremot vara bra att fokusera på nyttigare alternativ som dessutom håller en mätt längre.

Det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Så är det.