Även om semestern nu börjar gå mot sitt slut för många så är det fortfarande melontider, något som definitivt kan pigga upp förmiddagsfikat på jobbet.
Det finns många olika sorter som smakar på olika sätt. Mina favoriter är helt klart Vattenmelon, Honungsmelon och Galiamelon. Det finns även Cantaloup, Grodskinnsmelon, Snöbollsmelon (har jag dock aldrig sett !) med flera.
De är goda att äta bara som de är men kan även kombineras med många andra råvaror. Vattenmelon och fetaost i en sallad är tillexempel en lysande kombination!
Du kan också göra glass av dem, mixa ner och ställ in i frysen några timmar. Plocka fram och du har en god sorbetglass. Väljer du att dessutom att mixa ihop dem med banan får du en krämigare konsistens på glassen.
Linda en bit seranoskinka runt honungsmelonen och ät som förrätt innan maten eller skär upp några bitar och blanda i en fruktsallad till efterrätt. Det är bara fantasin som sätter stopp.
Just nu väljer jag att ta mig några färdigskurna melonbitar och en kopp kaffe till förmiddagsfikat.
Det är också väldigt gott, ha en fortsatt fin tisdag!