Tags

, , ,

Få saker är så goda som en ljummen potatissallad i sommartid.

Du kan ha den till grillat, kallskuret, fisk eller bara äta som den är. Jag brukar göra en rejäl sats när jag ändå är i gång. Den blir bara bättre om den får stå till sig en dag/natt i kylen.

Du kan variera den helt efter sinne och smak, det viktigaste är dock att du har en vinägrett som du slår över för att den ska få sin karaktaristiska smak. Så här gör jag min:

Ljummen potatissallad

1 kg potatis (jag brukar välja nypotatis nu i sommartid)

500 gram körsbärstomater eller vanliga tomater

Sockerärtor (ett måste för mig), efter smak

1 st rödlök

I röd paprika

Eventuellt någon ost som fetaost eller tunt skivad parmesan.

Ett knippe gräslök

Vinägrett

1 msk vitvinsvinäger

3-4 msk oliv-eller rapsolja

salt

peppar

örtkrydda

Gör så här

Koka upp potatisen i saltat vatten

Skölj och hacka grönsakerna och eventuellt osten i mindre bitar

Häll av vattnet från potatisen och låt svalna en aning

Skär i medelstora bitar och blanda med resten av grönsakerna i en stor skål

Blanda ihop vinägretten i en skål och slå den över grönsakerna och potatisen

Blanda runt och förstärk eventuellt med mer kryddor

Servera direkt när potatisen fortfarande är ljummen!

Lycka till!