Tags

, , , ,

Jag har upptäckt Panko ströbröd, ett asiatiskt ströbröd som gör fisken extra krispig och god! Det är ett jäst vetebröd som torkas och strimlas till tunna brödflingor. Det fina med Panko är att det släpper ifrån sig fettet efter att du har friterat eller stekt fisken och därmed behålls en hög krispighet.

Här har vi det bästa av två världar tycker jag. Det vill säga när vi kan kombinera och importera utländska smaker som lyfter våra egna råvaror ytterligare en dimension.

Tillredningen är densamma som vid ”vanligt” ströbröd. Vi hade ungefär 500 gram spätta. Till det blandade vi upp ca 1,5 dl vetemjöl som hälldes i en skål, 2 ägg som vispades upp i en annan skål och sedan mättes 2 dl Pankoströbröd upp som lades i en tredje skål.

Därefter doppades först fisken i mjöl, sedan i ägg och tillsist i Panko (se till att fisken täcks helt av paneringen). En stekpanna med rikligt med smör i hettades upp tillsammans med en aning rapsolja. Fisken stektes sedan ca 2-3 min på varje sida.

Tillsist la vi upp filéerna på ett fat och serverade med nykokt potatis, sallad och en kall sås.

Gott gott!

Panko kan verkligen fixa till fina tisdagsfisken, lycka till!