Bär, Fika

Pannkakstårta och vårdagjämning

Nu har vi varit förkylda här i omgångar under ca två veckor så nu börjar vi känna oss rätt färdiga med att vara just krassliga.

Jag ser verkligen fram emot att alla ska kunna återgå till sina vardagsrutiner igen och just därför är det så skönt att vi alla börjar må lite bättre.

Det måste ju självklart firas och eftersom mannen i huset har namnsdag idag (och det dessutom är vårdagjämning) så firas detta traditionsenligt med hemmagjord pannkakstårta.

Pannkakstårta är något av det lättaste du kan göra. Den uppskattas av både stora som små och fyllning/topping kan varieras i all oändlighet.

Så här gjorde jag dagens pannkakstårta

Pannkakssmet (det ska sitta i ryggmärgen enligt mig:)

Tänk 1+1+2 (1 ägg + 1 dl mjöl + 2 dl mjölk) Smeten ska vara mer rinning än trögflytande därför blir det 2 dl mjölk.

Stek upp önskat antal pannkakor (jag gjorde fyra idag)

Låt dem svalna

Vispa grädde

Varva pannkakorna med sylt och chokladkräm

Toppa med grädden högst upp

Garnera med valfri topping (jag tog skivad apelsin, mangobitar, lingon, och riven mörk choklad)

Servera med en kopp kaffe eller ett glas mjölk och du är poppis i dagarna tre!

Hurra för namnsdagar och att våren är här med besked!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *