Det Naturliga

Årekaffe och en vecka i långkalsonger

Min syster fyllde jämt och bjöd in till en vecka i Årefjällen för att firas ihop med släkten. Ett sådant bra intiativ! Under en veckas tid andades vi fjälluft åkte slalom, åt goda middagar på kvällarna och umgicks i stugan. Vi var 14 personer som mest så det blev många intressanta diskussioner under middagarna.

Så skönt också att glida omkring i långkalsonger och ulltröjor. Jag måste säga det. Det är jättekul att klä upp sig ibland med lika gott att få mysa omkring i den andra kostymen också. Klä upp oss gjorde vi såklart på födelsedagen då vi även var ute och åt på restaurang Supper i byn. Mums mums.

Vi hade två veganer i gänget, ett gäng med kids och några allätare så det var minsann en show att få ihop middagar på kvällarna men jag tycker att vi alla lyckades bra. Jag och fadern min skulle fixa middag en av kvällarna och det blev flygande Jacob kids style, vanlig style och sedan ett alternativt till veganerna som var cornfiskpinnar. Dessutom hade vi köpt bönor, oliver, soltorkade tomater, lök och så fanns en yoghurt som var vegansk som det gjordes sås på. Det blev gott och vi var nöjda när vi insåg att alla skålar i princip var tomma på mat. Man blir hungrig efter en dag i backen!

Dessutom gjorde en av mostrarna en väldigt god bovetegröt på morgnarna som jag så gärna skulle vilja ha receptet på. Så Marie, när du läser detta skicka gärna över receptet så kan jag dela med mig av det till fler 🙂

Vi har ju bestämt oss för att ta ett flygfritt år 2019 så vi hade bokat nattåg upp och ner. Det gick bra men det var en ganska lång väntan på nattåget på söndagen (det gick kl. 20.00). Därför måste jag berömda Åre Station! Den var uppbyggd i ca fyra-fem avdelningar. Längst ner gick tågen (såklart) och där fanns även en stor ICA-butik där man kunde handla det man önskade till middagen. Sedan fanns det caféer och restauranger på plan två om jag inte minns fel. Plan tre hade ett bibliotek och en softarhörna där resenärer i väntan på tåg kunde vara. Längst upp fanns en leksaksbutik och en lekhörna för barnfamiljer. Väldigt bra!

Förutom att vara på tågstationen gjorde vi även resten av city i Åre när vi väl låst in våra väskor. Många trevliga friluftsbutiker och ett litet kaffeställe som serverade makalöst gott kaffe! Där stannade vi också till.

Jag fick ett väldigt positivt intryck av Åre och då det var ca 15 år sedan jag var där sist så var det bra att fräscha upp minnet. Då var vi uppe på Åreskutan, det hade inte gått denna gång på grund av dimma och blåst.

Tack Årefjällen och syrran för ett bra kalas!

Vi ses igen.


 

 

 

 

 

2 thoughts on “Årekaffe och en vecka i långkalsonger

 1. Jodi skriver:

  I blog quite often and I really thank you foor your information. The article has truly peaked my interest.
  I’m going to ttake a note off your site and keep checking for new information about once per week.
  I subscribed too your RSS feed too.

  1. SofiaAlrik skriver:

   Thanks Jodi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *