Bröd, Mina Vänners Mat

Ny på jobbet!

Det tog åtta år att få låna pennan från frun (inte för att jag har frågat) men nu får man skriva av sig, i en hel månad! Hon är allt lite nervös här hemma 😊.

Det är kanske på sin plats med en kort presentation av mig själv så här inledningsvis så att ni vet vem ni har att göra med. I en ledarskapskurs som jag gick för 100 år sedan fick vi alla deltagare i uppgift att plocka med oss olika saker i en påse som på något sätt hade anknytning till oss som person, våra intressen eller andra livsöden. Detta skulle sedan presenteras för övriga. Kul idé! Om jag skulle göra samma sak idag så skulle påsen innehålla följande: Ett blåbär, en penna (laptop…), en spade, ett par löparskor och ett buffébord! Hade jag kunnat trycka ner familjen i påsen hade jag gjort det också. Jag är alltså väldigt dragen till naturen med allt vad som erbjuds där. Bärplockning, skogslöpning, fiske, vandring med mycket mera! Pennan, eller laptopen, får illustrera att jag jobbar med juridisk rådgivning, avtalsupprättande, fastighetsbildning och annat byråkratiskt sitta-på-häcken-göra paketerat i en konsultroll. Spaden får illustrera mitt trädgårdsintresse. Här är jag visserligen lite selektiv men gräva en grop är aldrig tråkigt. Löpning är lika enkelt som naturligt. Det har blivit många mil genom åren och tur är väl det med tanke på att jag älskar mat! Buffébordet får symbolisera allt det goda som ska in i munnen. Jag har som sagt alltid gillat mat men har på senare år insett att det bli ännu bättre om man kan odla det, laga det, kombinera det och SEN äta det! Förr kallade jag mig för kalorist men jag har gått ifrån att äta allt jag kommer över till att vara lite mer petig med vad jag stoppar i mig. Jag kan tänka mig att det blir några ord under ”min månad” som har med matkvalitét att göra. 

Kvalitet på mat är något som har blivit lite småhett senaste åren och det är lite skrämmande när man ser vad som klassas som ”mat”. Man inser att det är långt ifrån alltid som kvaliteten styr, utan ekonomin. Dessvärre. Det kommer som sagt säker mer om detta längre fram här på bloggen. Men jag måste ju inleda med det som ligger mig närmast, BRÖD! Som mjölnarbarnbarn så finns det även i generna. Lukten och ljudet i en kvarn som maler mjöl är underbar. Både arv och miljö verkar alltså puffa åt samma riktning. Sen är det så klart otroligt gott. Det är stor skillnad på mjöl och mjöl och bröd och bröd.  För att inte tala om bröd och surdegsbröd…vilket får bli nästa veckas ämne 😊.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *