Tags

, ,

På söndag är det våffeldagen och det ska sjävklart firas! Som jag skrivit tidigare så har vi firat denna dag både med matvåfflor och efterrättsvåfflor. Jag gillar båda modellerna lika mycket faktiskt. En spenatvåffla med fint hackad rödlök, rökt skinka och créme fraiche är precis lika god som en våffla med färska bär, sylt och grädde. Därför är det smart att börja med den första och avsluta med den andra.

Våffeldagens ankomst till trots så måste jag faktiskt denna gång skriva om en pannkakstårta. Vi brukar fira namnsdagar med pannkakstårta. Till denna namnsdag provade jag för första gången att göra en pannkakstårta på amerikanska pannkakor. Den blev verkligen jättegod! Då vi hade lite mjölk hemma så bytte jag ut mjölken mot filmjölk istället. Mellan pannkakorna la jag skogsbärssylt, sedan var det bara att bygga på med fler pannkakor. På toppen la jag nyvispad grädde, egenplockade lingon samt ringlade tillsist flytande honung över tårtan. Sedan pyntade jag med skivad banan runt om tårtan.

Receptet för 4 personer kommer här:

2,5 dl vetemjöl

2 msk muscovadosocker (gav verkligen god smak)

2 tsk bakpulver

1 krm salt

1 ägg

2,5 dl filmjölk

Gör så här:

Blanda först ihop alla torra ingredienser, knäck i ägget och filmjölken och blanda runt.

Stek dem i smör i ca 2 min på varje sida

Lägg sylt mellan pannkakorna och bygg sedan på höjden, toppa med grädde, lingon och honung!

Klart! Mästerverket kan serveras 😊