Tags

, , , , ,

Vilken intensiv tid det är nu. Jag har två veckor med mycket jobb och nästa vecka är det dags för Den Lokala Musiklunchen – julspecial. Vi repade förra veckan och det lät riktigt bra så har du möjlighet att boka in nästa torsdagslunch i din kalender så gör det på länken ovan där du också köper din biljett. Varmt Välkommen!

Även om jag har mycket jobb nu så finns det två saker som jag väljer att prioritera när det börjar nalkas mot jul. Det är hemmagjorda lussekatter och pepparkakor. I år var de mannen som tog på sig uppdraget att göra saffransbullarna så det receptet får ni av honom nästa vecka men receptet på pepparkakorna delar jag med mig av här. Ojojoj så mycket godare det är att göra egen deg och sedan baka ut dem på en plåt och njuta med ett glas glögg till.

Du har då stenkoll på vad degen innehåller, slipper få med dig omiljövänlig palmolja i degen och det smakar så mycket bättre. Dessutom är det väldigt enkelt att frysa degen för framtida bak senare i december när lugnet infinner sig. Eller om du vill göra ett helt pepparkakshus av det. Här får ni mitt bästa recept på hemmagjorda pepparkakor.

Lycka till och ha en fin andra advent!

Julens godaste pepparkakor

Ingredienser

2 msk malen kanel

2 msk malna nejlikor

2 msk malen kardemumma

1 msk malen ingefära

1 msk pomerans

1 tsk malen kryddpeppar

0,5 tsk salt

1 dl strösocker

125 gram smör

0,5- 1 dl socker

2 dl mörk sirap

1 dl vatten

400 gram vetemjöl

1 tsk bikarbonat

Gör så här:

  1. Rör ihop rumsvarmt smör med socker och sirap så att det blir fluffigt

2. Blanda ihop mjöl, bikarbonat & kryddor i en annan skål. Häll i mjölblandningen och vattnet i smörsmeten. Mosa ihop med en gaffel och ställ sedan degen svalt i några timmar i kylen.

3. Tag fram en degen och kavla ut till en tunn deg. Gör figurer, lägg på en plåt och in i ugnen på 200 grader i ca fem-sju minuter.

4. Låt svalna och lägg dem sedan i en rengjord glasburk.

5. Ät och njut!

Lycka till och ha en fin andra advent!