Tags

, , ,

Nu har vi vänt blad och börjat på ett nytt år, jag gillar den känslan. Du lägger det gamla året bakom dig och börjar på en ny kula.

Hoppas att era helger har varit bra och att ni fick ett fint nyårsfirande! Vi har varit på resande fot under större delen av julhelgen och träffade nästan hela släkten. Nyår firades sedan traditionsenligt med en lång nyårslunch tillsammans med vänner där konceptet ”tag med det du gillar att äta” gällde. Det är ett kul och avslappnat koncept och perfekt för oss som har småbarn som lätt blir trötta och gnälliga framåt kvällskvisten. Då åker alla hem till sig och firar tolvslaget.

Det roliga konceptet ”tag med det du gillar att äta” myntade jag för tre år sedan då vi var här och firade. Just då var jag så trött på allt planerande och roddande inför julen så vi bjöd in hit, fixade något gott att dricka, gjorde två maträtter och väntade sedan med spänning på vad alla andra hade med sig. Det blev ett sådant lyckat konceptet att det nu fortsatt och turnerat runt hos oss olika familjer.

Det lustiga i kråksången är att ingen har tagit med sig exakt samma maträtt någon gång. Jag gillar spontaniteten i detta. Idag kan vi lätt ta reda på så mycket information via nätet eller andra källor så ibland är det befriande att inte veta allt utan att istället bli överraskad.

Sedan var det inte en nackdel att tre av fyra familjer hade gjort efterrätter första året. Det heter ju faktiskt Gott slut 😊

Jag kommer fortsätta blogga på onsdagar framöver och är det så att mina andra projekt tar överhand en period så kommer jag hoppa över någon onsdag.

Hoppas nu ni får en riktigt fint 2018!

Här är några bilder från vår nyårsbuffé: