Matdebatt, Mina Vänners Mat

Middagsplanering

Vad blir det för mat?

Det är nog ingen tillfällighet att Per Morbergs långkörare på TV heter just så. Det är den ständiga frågan här hemma och jag tror många känner igen sig i det. Vi tillhör antagligen dem som pratar och lagar mer mat än genomsnittet, dels på grund av mitt jobb men också av eget intresse.

Det är inte alltid en dans på rosor att planera för veckans middagar. Planering är ju inte särskilt roligt tycker jag men jag har insett att om jag INTE planerar så blir aktiviteten 10 ggr jobbigare att genomföra. Så därför planerar jag mer nuförtiden men väljer också att vara spontan då o då för att det också behövs.

Maten är viktig att planera har jag insett. Vi har en rutin att på söndagar (oftast) sitta ner o fundera igenom en veckomeny. Har vi mycket tid så sker detta genom att bläddra i diverse kokböcker och mattidningar. Sedan får alla önska varsin rätt som skrivs upp på en tavla och därefter brukar vi föröka få till en handling i början av veckan.

Veckomenyn hänger vi upp på väggen så alla klart och tydligt kan läsa eller bli påmind om vad det blir för mat.

Visst låter det oerhört smidigt och smart? Eller alldeles tråkigt och trist?

För mig är det båda delar men faktum är att den här menyn räddat oss många vardagskvällar när vi helt enkelt varit för trötta för att vara påhittiga i köket.

Nu har vår fina lista helt plötsligt fått en konkurrent. Många av våra vänner har numera någon som hjälper dem att planera och packa ner råvarorna.

Denna konkurrent heter dom dom dom dom: Matkassen

Vi har länge klurat på denna matkasse men tänkt att det inte passar oss som tycker det är riktigt roligt att laga mat. Själva få bestämma och planera vad som ska serveras på kvällen. MEN då många av våra vänner hyllat den och till och med sagt att det är den bästa satsning de gjort så känner vi att vi måste testa den.

Tre dagar i veckan ska vi testa den resten vill vi fortsätta planera och laga själva.

En matbloggare som testar en matkasse tänker du. Ja varför inte? Kanske blir man några maträtter rikare och kanske blir vi lite piggare när det är dags för att planera de återstående dagarna. Eller så känner vi oss inte alls övertygade och återgår helt till vårt eget planeringssätt.

Spänningen är olidlig 🙂 Häng med så får du veta!

Innehållet i kassen ska vara med fokus på bra råvaror, helst närproducerat och ekologiskt och med svenskt kött det har jag redan kollat för annars hade det inte varit ett alternativ.

Här nedan är en bild på hur vår matplanering kan se ut, inte alltid de klassiska kombinationerna man kan tänka sig.

 

 

 

2 thoughts on “Middagsplanering

  1. Ewa skriver:

    Vi gillar med att laga mat, men vardagsmaten är inte alltid så rolig. Så vi har haft matkasse regelbundet i 5,5 år ungefär. Nyligen började vi varva med en matkasse från en annan butik med. Men mest använder vi det för att få hem bra råvaror. Många gånger blir det annan mat skapad. Men mycket inspiration och flertal goda recept vi använder igen.

  2. SofiaAlrik skriver:

    Det låter lovande Ewa! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *