Matresor, Närproducerat

Göteborg i vårskrud

I helgen var vi i Göteborg och agerade hejarklack på Göteborgsvarvet. Det kändes lyxigt att stå vid kanten och heja på och åka hem utan det minsta ont i benen som vi brukar ha efter att ha tagit oss igenom 2,1 mil asfalt.

Detta året passade vi därför på att ta en tur in till Liseberg också. Jag vet inte när jag var på Liseberg senast men många år sedan var det så det var en lätt nostalgisk känsla att gå förbi Flumriden och Bergbanan och andas in sockervaddsdoften.

Dessutom hade vi förmånen att pricka in en matmarknad som ägde rum på Liseberg samtidigt. Vi botaniserade bland oliver, lokalproducerade grytor och sallader och bestämde oss till sist för att testa en burgare med laxröra och picklad rödlök på Stjärnkrogen. Mums!

Innan vi skulle gå hittade vi dessutom ett ställe som sålde ekologisk och närproducerad glass. Den blåbärsglassen var den godaste jag någonsin ätit! Därefter tog vi oss till Avenyn och hejade på familj och vänner som spang varvet samtidigt som vi njöt av en cappuccino med hallonpaj.

Så kom det sig att Göteborgshelgenvarvet blev en mathelg. Det var verkligen inte fel att på lätta fötter studsa hem till hotellet i ett vackert Göteborg i vårskrud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *