Tags

, , ,

Tidigare i somras satte vi upp en regntunna. Det var så skönt att få den på plats!

Även om sommaren inte har bestått av så mycket nederbörd så fylldes den snabbt när de första rejäla åskskurarna kom för några dagar sedan. De sista dagarna har vi vattnat från den och det är en sådan härlig känsla att kunna återanvända den nederbörd som vi fått.

För er som inte vet hur en regntunna fungerar så är det på dette viset att om du sågar av en bit på ett av dina stuprör där vattnet från taket rinner ner så samlas det i tunnan istället för att rinna ut på marken. Sedan finns det en kran du stänger av och på. Därunder ställer du din vattenkanna, precis som på en vanlig vattenutkastare (se bilder nedan). Vattenkannan fylls upp blixtsnabbt och det tar tid innan du lyckas tömma tunnan helt. Vips så har du skapat ett hållbart vattensystem som du kan vattna dina växter med.

Det är en sådan härlig känsla att jobba med naturen istället för mot den och vattna mina tomater med detta regnvatten. Det är verkligen en tunna i tiden. Så ut och skaffa en regntunna du med, än är vi inte bortskämda med regn även om det regnar här just nu.