Glass

Sommarens första, sista och bästa glass

Sommaren 2018 lider mot sitt slut och även om vi har drygt en och en halv vecka kvar av denna fina årstid så blir detta mitt sista sommarinlägg för i år.

Nästa gång jag skriver är det höst och det är faktiskt något jag längtat efter. Denna klara, friska och krispiga luft som redan smugit sig på får mig att må så mycket bättre.

Att det däremot skulle ta i princip en hel sommar för mig innan jag gjorde min första egengjorda glass var dock oväntat må jag säga. Jag hade fått önskemål från vissa håll om att det på ”Sommarlov” gjordes mängder av olika glassar. Här om dagen tog jag själv tag i glassmakandet och valde mycket riktigt ett recept därifrån. Det kluriga i kråksången var dock att trots den fina filmen de gjort om denna hallonglass så fanns det inget nerskrivet recept på mängden ingredienser som var antaget. Därför fick jag själv hitta på mängden de blandade till. Så här gjorde jag:

Hallonglass

Ingredienser

125 gram färska hallon

0,5 dl socker

1,5 dl grädde

1 dl mjölk

70 % mörk choklad

Cashewnötter

Gör så här:

Mosa de färska hallonen med en gaffel i en skål och blanda ner sockret

Blanda mjölk och grädde i en annan skål

Häll i de mosade hallonen i mjölkblandningen och rör runt

Fyll glassbehållare med glassen och ställ in i frysen i minst fem timmar

Smält mörk choklad över ett vattenbad

Doppa de färdiga frysta glassarna i chokladen och därefter i hackade cashewnötter

Ät och njut!

Det här var sommarens första, bästa och troligen sista hemmagjorda glass. Med det sagt så förstår du säkert att jag ätit mycket annan god glass som Grenna Glass, Ryssby Glass och Mormor Magdas Glass bara för att nämna några här i trakten.

O du, det går fint att äta glass även på hösten så än är inte glassäsongen över.

Inte för mig i alla fall 🙂

Njut av sommarens sista dagar så ses vi till hösten igen!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *