Bär, Det Naturliga, Glass, I Naturen, Mat o Musik

Den Lokala Musiklunchen, sockerstopp och en nyttigare blåbärsglass

Nästa fredag den 20/8 har jag förmånen att hålla en Lokal Musiklunch på Flättinge Gårdscafé mellan klockan 12-13. Det blir en god lokal lunch på lokala råvaror från systrarna i caféet och på scenen har vi förmånen att träffa och lära känna musikern Allis Brorsson Stihl samt pianisten Nina Bjurenstedt något bättre (samt mig och Kristina så klart.) Jag ser verkligen fram emot den här lokala lunchen som är mitt andra ben i detta företagande. Här kan du gå in och beställa din biljett redan idag. Eventet är ”coronaanpassat”. Jag tycker att hemsidan har blivit så fin och den är uppbyggd av Pernilla Andersson på Reklamfirman så ta gärna en kik in där.

Förutom att arbeta med program, låtordning och marknadsföring kring Den Lokala Musiklunchen så har jag också ingått ett sockerstopp med sonen i två veckor. Det var han själv som kom på det och vi har nu klarat av en vecka ihop. Med sockerstopp menas i vårt fall att undvika vitt raffinerat socker i så stor utsträckning som möjligt. Det borde inte vara så svårt men jag kan berätta (vi fick förlänga det två dagar efter ett skånetur med besök hos bland annat mormor och morfar:) att det är svårare än man kan tro. Det är dock inte synd om någon av oss. Hela sommaren har präglats av goda glasser, pajer, bakelser, bullar… ja listan kan göras lång så jag tror vi båda var rätt sugna på att bryta detta onyttiga mönster. Vad hittar man då på när man bestämt sig för att inte ta den där bullen till fikat?

Frukt, rawfood, yoghurt, knäckebröd är det första som kommer upp och listan kan faktiskt göras lång om du bara är lite påhittig. Tycker man ändå att man vill ha något kallt att svalka sig med de sista sommardagarna som nu augusti bjuder. Ja, då kan du byta ut florsockret i blåbärsglassen mot honung. I skogen finns det fortfarande gott om blåbär att plocka och har du en glassmaskin i frysen hemma så är det bara att hänga på. Har du ingen glassmaskin i frysen så borde du kunna röra ihop alla ingredienser och ställa kallt med någon omrörning en gång i kvarten tills det stelnat.

Här kommer receptet:

Enkel och nyttigare blåbärsglass 4 pers

Ingredienser

200 ca gram blåbär

1-1,5 dl grädde

0,5 dl honung

Gör så här:

Mosa blåbären till en massa

Tillsätt grädde och honung och blanda ihop ordentligt

Tag upp glassmaskinen ur frysen och häll ner smeten

Låt glassmaskinen gå till önskad konsistens

Toppa med blåbär, ät och njut

Lycka till!

Har du lust att hänga med på sockerstoppet är du varmt välkommen!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *