I Naturen, Mat och Hälsa, Mat och miljö, Vilt

En lunch i det fria

Oj, vad mörkt det är på kvällarna nu! Vilken tur att det finns adventsljusstakar och stjärnor som lyser upp mörkret.

Tyvärr räcker inte det för att minska min trötthet. En promenad mitt på dagen däremot kan motverka tröttheten en aning. Därför har jag just myntat ett ordspråk för oss nordbor som lyder ”catch the light”. Det innebär att man försöker få dagsljus en liten stund varje dag. Även om vi inte får i oss d-vitamin av ljuset den här årstiden så får ljuset oss att må bättre. Vi behöver helt enkelt göra ett avbrott mitt på dagen och ta oss ut på något sätt. Om en halvtimmes lunchpromenad är för mycket så ta en kvart eller åtminstone tio minuter. Det är faktiskt något jag rekommenderar att prioritera. Även om det känns stressigt så har du igen det när solen sänker sig vid fyrahugget på eftermiddagen (!) som den gör här.

Eller varför inte planera in att äta ute? Har man gott om tid mitt på dagen kan det passa bra med en måltid ute. Det behöver inte vara någon tre rätters middag för att det ska smaka gott ute. Här äter vi en grötlunch med bär och frukt en härlig vinterdag. Dessa soliga dagar är just nu sällsynta och därför var det extra härligt att vi lyckades få till en lunch ute just denna dag.

En lunch i det fria kan vara svårt att få till en hektiskt arbetsvardag men det räcker faktiskt med att köpa med sig sin lunch och förtära den utomhus på en lugn plats. Promenaden dit och tillbaka blir en bonus och du får dagsljus som gör dig gott.

Prova en dag denna veckan vet´ja, det kommer göra dig gott!

Att äta ute är inne igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *