I Naturen, Närproducerat, Raw, Sallader, Såser, Vegetariskt

En enkel hemmalunch, struktur och en fin gest

Vi befinner oss i en tid som fler spenderar hemmavid. Även jag.

De digitala mötena avlöser varandra och även om det är bra att kunna ”träffas” och diskutera saker via länk så saknar jag faktiskt de fysiska mötena. Det digitala är det nya det har vi nog alla förstått och kanske kommer hela denna nu konstiga tillvaro på sikt visa sig vara betydligt mer effektiv. Det kommer kanske göra att vi stryker de onödiga mötena och gör att vi verkligen uppskattar det fysiska mötet på ett helt annat sätt när vi väl får träffas igen. Vi får hoppas det.

När vi nu spenderar mer tid hemma är det några saker jag kommit fram till som måste fungera för min del för att jag ska kunna arbeta fokuserat. För min del innebär det just nu:

  1. Ett kontor där jag kan fokusera på arbetet utan att samtidigt bli störd av en eskalerande tvätthög, diskberg eller dammråttor som närmast granne.
  2. Fikapauser vid vanliga tider, gärna med kollegor på länk och ibland helt själv.
  3. En riktigt god lunch (jag återkommer till detta).
  4. Unna mig en rejäl break mitt på dagen där jag tränar/går och kommer ut i dagsljus i denna mörka årstid.
  5. Stänga av jobbet vid ”vanlig” tid- det är lätta att arbete och vardag flyter ihop när man sitter hemma har jag märkt.
  6. Koppla av med något annat på kvällen ihop med familjen eller själv som INTE handlar om corona (som en serie på Tv, en bok eller något annat)

Det här är viktigt för mig, vad tycker du är viktigt vid hemarbete? Kommentera gärna här under.

Så det här med lunchen då, visst blir det även havregrynsgröt till lunch här ibland men faktum är att de dagar som jag vet att jag har en god lunch som väntar på mig nere i köket så känns det som att jag jobbar mer fokuserat. Det behöver inte vara så avancerat. Jag har många luncher satt ihop en Poké bowl (komiskt att det heter så när jag just nu har en son som är helt inne på Pokémon) med det som finns i kylen.

I denna Poké Bowl du ser på bilden nedan så hade jag hemmagjorda rödbetsbiffar, spenat, rödlök, morot, broccoli, matvete kryddat med gurkmeja samt en kall sås gjord på crème fraîche samt dijonsenap. Så otroligt gott och det var rester som jag plockade ihop. Visst ser det smarrigt ut?

Dagens tips till dig är alltså att skapa en trendig Poké bowl med de rester du har i kylen från dagen innan. Det muntrar garanterat upp dig!

Det finns en sak till som jag också tycker är viktigt i dessa tider och det är att göra en fin gest när man kan. Skicka ett uppmuntrande meddelande till någon du tycker om. Slå en extra pling till en familjemedlem eller vän du just nu inte kan träffa på grund av rådande pandemi, hjälp någon som inte kan handla själv att handla eller gör något annat gott. Det ger både dig själv en fin känsla och gör personen du hjälper glad. En win-win situation helt enkelt.

Jag gjorde en fin gest till några grannar längre bort nu i veckan. Vi satte två nya fruktträd nu i höst vilket medförde att vi inte hade någon frukt att plocka just denna säsong. En granne längre bort hade ett fint äppelträd där det låg många äpplen på marken varje gång jag gick förbi. En dag bestämde jag mig därför för att fråga om vi kunde få några äpplen av dem. Det tyckte de var helt ok och sa att vi kunde plocka så många vi ville då de inte hann ta in eller ta om hand äpplena själva. Sagt och gjort. Hela denna höst har vi därför haft goda äpplen hemma från denna granne. När jag nu var där förra veckan och plockade de sista för säsongen ville jag säga tack på ett lite annorlunda sätt.

Det gjorde jag genom att koka en burk äppelmos på deras äpplen. Den gav jag/ställde utanför deras dörr med en hälsning i veckan här. De var inte hemma tyvärr när jag spatserade förbi med äppelmosen häromdagen men det kändes ändå väldigt bra och jag hoppas att de kommer uppskatta äppelmosen för den blev väldigt god.

En enkel sak och en fin gest i dessa tuffa tider. Fundera ut vad du kan göra för fin gest nu till helgen som kommer. Det behöver inte vara något världsomvälvande för att både du och mottagaren ska bli glada. Är det något som den här panedmin har lärt oss så är det just att: Det är de små sakerna som räknas och att ha en god lunch i kylen som väntar på dig 🙂

Trevlig helg på det!


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *