Mat och miljö

En bättre matlåda

Matlådans tid är här. Iallafall om man ska tro mattrendexperter.

Jag gillar det. Det är smidigt, lunchen blir klar snabbt (om det inte är alltför lång kö vid micron), du vet vad du får och du sparar pengar. Jag tycker förvisso det är väldigt trevligt att gå ut och äta också men gör jag det för ofta så tappar det sin charm. Jag brukar gå ut och äta max en gång per vecka och det finns många bra restauranger här att välja på.

Hur gör man då för att lådan inte ska kännas alltför grå och dassig? Det finns några bra knep och några av dem får du idag.

För det första behöver du klura ut om du har möjlighet att värma maten dagen efter eller om du behöver ha med dig mat som ska ätas kall.

Därefter tycker jag det är viktigt att du har med dig en låda som ser tilltalande ut. Lägg de olika rätterna var för sig och inte i en stor hög så att du ser/känner när du öppnar matlådan att ”det här ska bli gott minsann.” På bilden nedan ser du min wookmatlåda som jag tog med mig här om dagen. Riset är kryddat med gurkmeja för att få en finare färg och bli en aning nyttigare.

Tips tre: Kom ihåg tillbehören. En lime som jag i detta fall tog med mig förhöjer smaken avsevärt på maten. En kall/varm sås likaså, rostade solrosfrön med mera. Tillbehören kan knappast bli för många, det beror mest på hur mycket tid du har på kvällen att förbereda.

Sist men inte minst: Lägg fram en lapp kvällen innan som det står ”Matlåda” på. Jag vet inte hur många gånger jag glömt matlådan på morgonen just för att det blivit stressigt på morgonen. Vi har en lapp som vi återanvänder där det står just ”Matlåda”. Den åker fram varje kväll och kanske är det för att vi är morgontrötta i denna familj eller så beror det helt enkelt på att man är en aning disträ på morgonen. När lappen ligger framme så kommer lådan med.

Lycka till med dina framtida matlådor och kom ihåg tipsen ovan för en godare, smartare och bättre matlåda helt enkelt!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *