Tags

, , ,

Min pappa är mästare på salladsdressingar.

Jag tänkte inte så mycket på att det nästan alltid stod salladsdressing på middagsbordet när jag var liten men så var det faktiskt.

Vi hade till och med en egen karaff för detta. Receptet är enkelt men det kräver ändå sin smaksättning.

1 del vinäger och 3 delar olja av fin kvalité

Oftast användes äppelcidervinäger hemma hos oss och oliv/- eller rapsolja om jag minns rätt. Sedan kryddades det med salt, peppar och alla de örtkryddor som man kände för eller hade hemma.

Jag gillar att ha chiliflakes i min för att få en aning sting i smaken. Paprikapulver är också gott och timjan, rosmarin och koriander men som sagt här kan du anpassa efter tycke och smak.

Dessutom är ju äppelcidervinäger väldigt bra för kroppen, den hjälper en orolig mage, din ny och kan sänka dina kolesterolnivåer. Några matskedar varsamt pressad olivolja eller rapsolja har också många hälsoeffekter.

Det finns alltså flera skäl att börja med salladsdressing till maten men för mig handlar det främst om att det är en smakförstärkare.

Sväng ihop och droppa några droppar över din favoritsallad till middagen.

Mums!